Emlékszel még a frissen sült kenyér illatára vagy abba a korosztályba tartozol aki már nem ismerhette a kis pékségeket?
Napjainkban sajnos az előre elkészített kenyerek kerültek előtérbe, így nagy bánatunkra ezek a "gyári" kenyerek sem ízben,sem állagban meg sem közelítik a jó kis pékségekben készült, kézzel és nagy gondossággal
valamint szeretettel készült kenyereket.
De ne csüggedj!
A megoldást tálcán kínáljuk Neked! Igen a Hausmeister HM 1303 kenyérsütő gépe visszarepít kicsit az időben és elhozza a friss kenyér ellenállhatatlan ropogósságát és ízét.
Változatos sütési programok,melegentartás, könnyű tisztítás hogy csak néhány előnyét mutassam.
Technikai tulajdonságok:
• Vekni méretek: 1000-1250-1500g
• 15 sütési program
• Késleltetés funkció (max.15 óra)
• Melegen tartás (max.60 perc)
• 2db lapát az optimális dagasztásért
• Választható pirítási erősség: enyhe, közepes, sötét
• LCD kijelző és betekintő ablak
• Letapadásmentes üst és dagasztó lapát
• Kivehető dagasztó üst a könnyű takarításért
• Hidegfalú burkolat
• Gumírozott talp
• Mérőedény + mérőkanál
• 220-240, 50Hz, 850W
Programok:
1. ALAP fehér kenyér program
A készülék első bekapcsolásakor megjelenő program. Általános program fehér és barna kenyerek elkészítéséhez.
A legtöbb recept esetében ez a program használandó. Ez a program használható ízesített kenyerekhez is hozzáadott gyógynövényekkel és mazsolával
2. FRANCIA kenyér program
Ez a program kicsivel hosszabb, mint az alapprogram, mert a készülék a tésztát tovább dagasztja, és hosszabb ideig hagyja kelni – ezáltal egy, a francia kenyerekre jellemző „levegős” textúrát adva.
Az ebben az üzemmódban sütött kenyér kisebb és a közepe sűrűbb.
3. TELJES KIŐRLÉSŰ program
Ebben az esetben a készülék jobban elnyújtja a dagasztás és kelesztés lépéseket, hogy az alacsony glutén tartalmú teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér esetében is a lehető legjobb eredményeket érje el.
E program esetében nem javaslott az időzítő használata.
4. ÉDES KENYÉR program
Édes típusú kenyerek készítésére alkalmas program ropogósabb kenyér kéreggel. A ropogós kéreg a cukor felhasználásával érhető el.
5. KALÁCS program
A vajjal és cukorral készült tésztát magasabb hőmérsékleten süti a készülék a sötétebb kéreg érdekében.
6. GLUTÉNMENTES program
Rövidebb lépésekben, rövidebb idő alatt készíti el a kenyeret. Ezen program használatakor kisebb méretű kenyér érhető el.
7. SZUPERGYORS sütési program
Ez a program rövidebb lépésekben, rövidebb idő alatt készíti el a kenyeret.
8. SÜTEMÉNY program
Sütemények, tortalapok készítéséhez alkalmas program.
9. DAGASZTÓ program
Ebben a programban a gép elvégzi a keverést/dagasztást, de kihagyja a sütési fázist.
10. KELESZTŐ program
Ebben a programban a gép elvégzi a dagasztást és kelesztést, de kihagyja a sütési fázist.
11. GYORS DAGASZTÓ program
Ez a program a dagasztó programhoz hasonlít, csak rövidebb lépésekben, rövidebb ideig dagasztja a tésztát.
12. JOGHURT program
Joghurtok készítéséhez alkalmas program.
13. LEKVÁR program
Lekvárkészítés során alkalmazható keverő és melegítő program.
14. SÜTÉS program
Csak sütés, dagasztás és kelesztés nélkül. Használható a sütés meghosszabbítására is, a kiválasztott beállítások mellett.
15. HÁZI KÉSZÍTÉSŰ KENYÉR program
Ez a program lehetővé teszi a program egyes lépéseinek manuális beállítását (dagasztás, kelesztés,sütés, melegen tartás).
A plusz 12 hónap garanciáért regisztrálj be a www.hausmeister.hu oldalon!